Новият бразилски вратар на Литекс Виничиус Баривиейра заяви, че се надява ловчанлии да успеят да защитят шампионската си титла от миналия сезон.

"Първите ми впечатления са отлични. Идвал съм няколко пъти в Европа и много ми харесва. В Литекс ме приеха много добре и се радвам, че съм тук. От Галато съм чувал само суперлативи за отбора, че Литекс е голям и популярен клуб с високи цели", бяха първите думи на Баривиейра пред медиите.

"Амбициите ми съвпадат с тези на клуба и това е много хубаво. Надявам се да защитим шампионската титла, да успеем да влезем в групите на Лига Европа. Надявам се, ако играя добре тук към мен да се появи хубава възможност за трансфер в някой голям европейски клуб, така както се получи с Галато. В момента обаче приоритет за мен е да се концентрирам изцяло върху изявите си в новия ми отбор. Физически съм в отлично състояние, защото реално с досегашния ми отбор не сме спирали от януари месец насам. Тренирал съм нормално и смятам, че съм подготвен и ако треньорите преценят мога да дебютирам за Литекс още утре", добави още вратарят, който взе екип с номер 31, с който досега играеше сънародника му Галато.

Баривиейра сподели още, че сега е бил по-добрия момент в който той идва в Литекс, въпреки че още през зимата имаше реална възможност да подпише с тима, тъй като по-лесно ще се адаптира към климатичните условия.