Старши треньорът на Черноморец Бургас Красимир Балъков заяви след равенството 0:0 с Миньор Перник, че тимът му е загубил две точки, отколкото да е спечелил една.

 

„Разбира се, че загубихме две точки. Миньор игра както очаквахме. Много твърдо, и затворено. Имахме възможности и през двете полувремене, но не успяхме да реализираме. Само ние играхме футбол, Миньор не играха футбол”, заяви след срещата Балъков.

 

„Надявам се Миньор да играят така срещу всички противници. Първенството остава много интересно. Може би Литекс се измъкна леко напред, но мисля, че и там ще станат издънки. През втория полусезон ще бъде много интересно.

 

Много е рано да казваме, кой отбор ще решава титлата и кой не. Много ще бъде интересно, особено за местата за Лига Европа. Дай Боже така да продължава, защото хората искат да гледа интересен футбол. Днес обаче играхме само ние”, каза още Балъков.

 

Наставникът на домакините взе отношение и по загубата на Левски от Локомотив Пловдив през уикенда: „Не ме изненада загубата на Левски. Видя се, че имат проблеми от няколко седмици с контузени футболисти. Нормално е да попаднат в такава психическа дупка, но за жалост не успяхме да я използваме. Трябва да намерим пътя срещу такива отбори, които се затварят.”

 

"Ако Миньор бяха играли по този начин и с ЦСКА, със сигурност нямаше да загубят мача. Ако обаче искаме да сме на върха трябва да намерим начин да бележим в такива мачове. През зимата ще търсим футболист, който да може да създава числено преимущество", допълни Балъков.

 

Нападателят на домакините Пламен Крумов пък коментира:

"Търсихме повече попадението, но във футбола има и такива мачове. Закономоерно завършихме наравно. В Миньор има добри футболисти и не му подхожда това място, което заема в класирането. В края се изнерви мача, но може би защото бавеха времето, а ние търсихме гола. Не можем да ги критикуваме, всеки отбор си има цели."