Черноморец Бургас и Миньор Перник направиха безлично равенство 0:0 в последния мач от 12-ия кръг на А група.

Така възпитаниците на Красимир Балъков не можаха да се възползват от загубата на Левски от Локомотив Пловдив и да се изкачат на второто място в класирането.

Пред своя публика акулите бяха по-настоятелни в търсеното на победата, но с по-дефанзивни действия жълто-черните не позволиха да им бъде отбелязан гол и заслужено си тръгнаха с точката.

Миньор успя да доиграе срещата на стадион Лазур в Бургас в пълен състав, въпреки че цели 7 футболисти на перничаните получиха жълти картони от младия съдия Никола Попов.

Може би най-интересното нещо в двубоя бе 194-сантиметровият нападател на Черноморец Муса Койта и фактът, че той трябваше на 2 пъти да сменя фланелките си, след като 2 негови екипа бяха скъсани от изпитващите трудности с опазването му бранители на гостите.

Головите положения пред двете врати бяха дефицитни. В 34-ата минута Дос Сантос стреля опасно от пряк свободен удар от 23 метра, топката излъга вратаря на жълто-черните Ивайло Иванов, но не навести мрежата, а се спря в напречната греда.

В последните секунди на първата част бе най-чистото положение до почивката. Марсио Нуньо изведе Енис Хайри сам срещу Ивайло Иванов с хубав прехвърлящ пас, от 4 метра бранителят Хайри не успя да стреля добре и топката премина над вратата.

През втората част нямаше само едно чисто голово положение, въпреки опита за натиск и множеството изпълнение ъглови удари от страна на тима на Красимир Балъков и то отново бе в самия край на полувремето.

В 94-ата минута Дос Сантос се измъкна от пернишката защитата и необезпокояван от никой с глава би в аут от осем метра, пропускайки да донесе късна победа на домакините.

Черноморец, който потвърди, че по-лесно играе на контраатаки срещу лидерите, отколкото срещу затварящите се в своята половина отбори, остана трети в класирането с 24 точки, на една точка зад втория Левски и на четири зад лидера Литекс.

Миньор Перник остава последен със само 6 точки от 12 мача, но пък е на само четири точки под зоната на спасението.