„Свършихме си работата с изключение на последния мач с „Локомотив” в Пловдив. Третото място и 28-те точки в актива ни са факти, които сами по себе си говорят, че сме направили следващата крачка от нашата програма дори и по-рано от предварително обявеното. Успехите при нас се дължат изцяло на точността на собственика Митко Събев. Няма друг клуб в България, в който на всяко точно число всеки футболист си получава точно това, което му се полага по договор. На фона на тази организация аз като треньор имам отлични условия за работа и за въздействие върху играчите. Затова отборът ни е толкова хармоничен и преследва резултатите с енергия”, заяви старши треньорът на „Черноморец - Бургас” Красимир Балъков на заключителната пресконференция за годината, проведена днес на стадион „Лазур”.

„Не сме „Левски”, не сме ЦСКА, а имаме успех, въпреки че нямаме техните традиции. Респектираме противниците си”, допълни наставникът. Той се надява да подсили тима през зимния трансферен период, за да може напролет да продължи да преследва целите си, които са най-високите – шампионска титла или най-малко запазване на мястото в челната тройка.

„Коледни премии в „Черноморец - Бургас” няма да има. Премии ще има само накрая, ако сме си свършили работата и сме изпълнили целта да заемем от първо до трето място”, отсече Балъков.

„Акулите” се готвят за сериозно за мача в Добрич. Това заяви старши треньорът на „Черноморец-Бургас” относно гостуването на „Добруджа” на 1/8-финалите за купата на България в събота. Щабът на „акулите” е наблюдавал противника в 3 мача и разполага с допълнителни сведения от свои разузнавачи.

„Добруджа” е добър и качествен отбор, който играе компактно и в защита, и в нападение. Отбор - боец, чиито последни резултати показват, че трябва да се отнесем към мача със същата концентрация и мотивация, с каквито играхме в Сандански срещу „Вихрен”. Отиваме в Добрич с една-единствена цел – победа”, заяви Красимир Балъков.

От състава на „акулите” за турнирния сблъсък отпадат наказаните Енис Хайри и Адриан Фернандес, оперираният тези дни от херния в Германия Рикардо Андре и невъзстановеният от травма Педриня.


Красимир Балъков също така разкритикува начинът, по който в публичното пространство беше огласен списъкът с 8 мача, които ще бъдат разследвани от прокуратурата заради съмнения за уговорки. „Обявяват се мачове, но без да се знаят детайлите. Така може да се замесят отбори, които нямат нищо общо с подозренията и от невинни да излязат виновни в очите на обществото. Разбиват се авторитети и имена”, коментира Балъков, който изрази голямото си учудване от присъствието в списъка на мач на „Черноморец - Поморие”.

„Аз лично винаги съм бил идеалист. Най-доброто и най-хубавото е да се играе спортсменски, да побеждава по-добрият, да се действа с коректни средства и без задкулисни неща, да няма черно тото. Само тогава спортът ще върви напред”, допълни стратегът на „акулите”.

Фернандес сам ще си плати глобата за червения картон, заяви Красимир Балъков в отговор на въпрос дали ще има санкции за нападателя, който беше изгонен на мача с „Локомотив” /Пд/.

„Разбирам Фернандес, но не одобрявам поведението му в конкретната ситуация. Футболистите трябва да владеят емоциите си на терена”, коментира Балъков.