„Мисля, че си разделихме по едно полувреме с Левски. Първото беше за Левски. По-точно психологията във футбола се доказа. Особено като играеш със страх и се притесняваш. Левски нямаше какво да губи, вкара гол и през цялото първо полувреме ние не можахме да се намерим“, коментира старши треньорът на Литекс Красимир Балъков след равенството 2:2 с Левски в 17-я кръг на А група.

Балъков заяви, че не се влияе от слуховете, които свързват името му с националния тим или с евентнуална негова смяна. Треньорът на Литекс коментира още, че отбори като Левски и ЦСКА имат 12-и играч в лицето на своята публика на собствените си стадиони.

„Мисля, че през второто полувреме повече ние контролирахме нещата на терена. Имахме добро държание на топката. В наше притежание търсехме постепенни атаки и контраатаки. Не случайно сме го пращали Киро /Кирил Десподов/ в Германия да се лекува. Той за втори път ни се отблагодарява“, сподели още Краси Балъков и добави:

„Доволен съм ще посъветвам всички медии и ние включително - този млад футболист да го държим здраво на земята, защото имаме много примери. Той е изключителен талант, който ще се развива постепенно. Все още не е готов да започва от самото начало. Ще преценяваме в бъдеще дали ще започва или ще го пускаме като резерва.“

„Ако не можеш да контролираш мача като цяло, въпреки че вкарваш гол трябва да променяш нещо. В началото схемата беше 4-4-2 с Асприля изнесен отпред, което ни даде предимство. След като ни притиснаха Левски ни трябваше още един играч в средата на терена“, заяви още Красимир Балъков и продължи:

„За нас всеки мач е финал. Днес беше финал, с черно море беше финал. Със Славия ни чака много тежък мач в къщи и трябва да се сборим за трите точки.“

„В съблекалнята си поговорихме и се разбрахме с момчетата, че нямаме какво да губим. Променихме някои неща и заиграхме много по-добре, отбелязахме гол и имахме и други моменти. Левски също избухваше на моменти, но мисля, че Литекс диктуваше нещата на терена. От двете страни мисля, че загубихме по две точки. Искаше ми се днес да си тръгна с три точки“, каза Красимир Балъков сред срещата с Левски.

„Искахме да контраатакуваме с двама типични нападатели. Така и вкарахме гола. След това се пречупихме и трябваше да променим схемата на игра. В този мач мисля, че взехме правилно решения със смяна на схемата. Доминацията я отдавам на публиката. И тук, и на „Българска армия“ – Левски и ЦСКА играят с човек повече. По-добър играч не виждам. Така и успяха да отбележат, след като ние поведохме“, заяви Балъков.

За размяната на реплики в последната седмица между звездите от САЩ 94 и това, че името му се спряга за националния тим, Красимир Балъков каза: „Моите колеги бяха разумни да прекратят тези дискусии в публичното пространството. А по другия въпрос треньорът винаги е спряган или в клубния, или в националния отбор. Спрягали са ме много пъти. Аз съм концентриран в работата си в Литекс.“

На въпрос дали му влияят слуховете, че в бъдеще се очаква Светльо Тодоров да го смени начело на Литекс, Балъков отговори: „Изобщо не ми влияят, а и за първи път го чувам. Който се е вкарал на това хоро в България, трябва да го играе.“