Генералният секретар на Локомотив Пд Атанас Узунов подаде оставка. От ръководството на клуба потвърдиха за Гонг, че оставката е била приета, а собственичката на отбора Галя Топалова посочи като причина за напускането на Узунов – несходство в характерите им.

От своя страна бившият международен рефер заяви, че е предприел тази мярка, за да поеме отговорността за резултат от мача с Локомотив София, след като не е успял да разбере защо се е стигнало до това развитие на нещата.

„Да, вярно е. Днес Узунов си подаде оставката. Тя му бе приета. Причината е несходство в характерите може би. Няма да назначаваме негов заместник за сега”, каза Галя Топалова пред Гонг.

„Подадох си оставката. Доста мислих през дните след мача с Локо Сф, и в крайна сметка, като човек, който има достойнство, поемам цялата отговорност за мача. Надявам се по този начин обстановката в клуба да се успокои. Имаше много дискусии през цялата седмица дали мачът е даден или не, среща с феновете и всякакви други неща. В крайна сметка трябваше някой да поеме отговорност и това съм аз”, каза за Гонг Узунов.

Бившият вече генерален секретар на „черно-белите” заяви категорично, че от негова гледна точка мачът срещу столичните железничари не е бил даден. „Излизам с чест от Локомотив. След като не мога да разбера защо се стигна до този резултат и слабата игра през второто полувреме, е редно да си тръгна. Не съм принуждаван от Галя Топалова да си тръгна”, допълни още Узунов.

Бившият международен рефер заяви, че не може да обвини никой за развитието на мача миналата неделя. „При такъв развой на двубоя е редно и Галя Топалова да мисли, че може да име нещо нередно. Винаги ще идвам на мачовете на Локомотив, дано клубът се развива в положителна насока”, каза още Узунов.