Генералният секретар на Локомотив Пловдив Атанас Узунов заяви, че клубът е внесъл документи за концесията на стадиона в парк Лаута.

„Имаме уверението, че до края на февруари ще минат всички процедури и може да започнем строежа на стадиона. Галя Топалова увери, че в началото на 2008 година стадиона трябва да се превърне в строителна площадка”, коментира Узунов.

В Локомотив вече мислят къде да играят мачовете си, ако се стигне до реконструкцията на клубния стадион. „На този етап забравяме за стадион Пловдив, нищо чудно след време всички под тепетата да забравят за него”, допълни още бившия международен рефер.

Относно футболистите с изтичащи договори Узунов заяви: „Аз подписвам договори, когато всичко е ясно. Що се отнася до тези шест души, за които се визира - с всеки един от тях е проведен разговор. Крайният срок за тях е до края на мачовете на есенния дял на шампионата. Всеки един от тях ще си преценя сам за себе си. Държа да подчертая, че по-голямата част от тях са със статут на по-рядко попадащи в групата за мачовете и е разбираемо да търсят титулярното си място другаде.”

Дефанзивният халф на пловдивчани Даниел Моралес ще се подложи на операция след двубоя с Видима. От клуба обаче не уточниха каква ще е хирургическата интервенция, която бразилецът ще претърпи.

„Знаете, че Краси Димитров изпитва болки в адукторите, докато на вчерашната тренировка Румен Горанов обърна глезен. По ирония на съдбата, третия дефанзивен халф в лицето на Даниел Моралес е пред операция. В случай, че попадне в състава вдругиден, за Моралес това ще е последен мач за тази година, тъй като другата седмица ще се оперира. Видима е отбор, притиснат до стената, така че съм наясно, че такива отбори играят на максимума на възможностите си. Ние пък трябва да браним постигнатото до този момент и да не допускаме подценяване. Няма леки мачове", коментира старши треньорът Ясен Петров.