Генералният секретар на Локомотив Пд Атанас Узунов заяви днес, че офертата, която конкурентната фирма е отправила за концесията на стадион „Пловдив” е нереална. До дни ще стане ясно кое предложение ще бъде предпочетено - това на Локомотив Пд или това на консорциум „Стадион Пловдив”.

„Получихме информация, че втората фирма, която участва в конкурса, е предложила чувствително по-високи параметри от нашите. Консултацията, която проведох с нашите адвокати, показа, че цифрата е нереална”, коментира Узунов. Той допълни, че до няколко дни трябва да стане ясно коя оферта ще бъде предпочетена и внесена за разглеждане в Общински съвет – Пловдив.

Днес на специална сбирка на „Лаута” ще бъде обсъдена зимната селекция, както и имената на футболистите, на които трябва да бъдат предложени нови договори.

Старши треньорът на „черно-белите” Ясен Петров заяви, че има сериозен проблем при определянето на групата за гостуването в Петрич. „Имаме само един контузен футболист в лицето на Явор Въндев. Тъй като всички работят много добре, все още не мога да определя кого да извадя от разширения състав. Очаква ни тежък двубой, а ние се отнасяме с необходимия респект към противника”, заяви Петров. Той допълни още, че е разговарял с футболистите и е обяснил на отбора, че е много по-тежко да се защитят постигнатите резултати до момента.

Отборът заминава утре за Сандански, където ще бъде на режим преди двубоя. За 16 ноември пък е планирана контролна среща с Марица.