Генералният секретар на Локомотив Пд Атанас Узунов алармира КОС за евентуални проблеми, които могат да се създадат от преместването на двубоя между тимовете на Литекс и Ботев.

„Не искаме да се месим в решенията на комисиите или на който и да било друг клуб в България, но искам да алармирам за евентуални проблеми, които могат да се създадат от преместването на мача Литекс – Ботев за събота. Както знаете ние пътуваме за Севлиево и очаквам агитка от около 500 човека да ни последва. Пътят към Севлиево и към Ловеч е един. Със сигурност фенове на Ботев също ще пътува за мача на своя отбор, което е предпоставка за сблъсъци преди и след двубоя”, коментира Узунов.

Той заяви, че се дистанцира и не иска да поема отговорност, ако мачът бъде преместен и се стигне до подобни инциденти. „Самите фенове на Локомотив се свързаха с мен и ме алармираха за подобна опасност”, коментира Узунов.

Напрежението между двете агитки ескалира в последните 2 месеца след дербито на Лаута. Ултраси на двата клуба не веднъж и два пъти влизаха в ръкопашна схватка. В последния случай привърженици на Ботев потрошиха заведението „Обичайните заподозрени”, където се събира агитката на „черно-белите”.

По-рано днес излезе информация, че Ботев и Литекс са стигнали до договорка за изтегляне на двубоя с един ден по-рано от неделя в събота.