Ръководството на Локомотив Пловдив трябва да започне строежа на стадиона в парк „Лаута” в началото на месец март. Това разкри днес генералният секретар на клуба Атанас Узунов.

„Готови сме с идеен проект и сме изчистили всички задължения към държавата. Чакаме единствено решението на Общинския съвет в Пловдив относно нашето предложение за апортна вноска от страна на общинската власт с 25% в акционерното дружество. Надяваме се в най-скоро време да се оправи всичко документално, за да започнем да строим. Нашият президент има възможностите да изгради стадиона и всички прилежащи обекти на тези 95 декара в парк Лаута”, коментира Узунов. Според него спортното съоръжение ще е с капацитет 18-20 хил. седящи места.

В същото време се разбра, че има решение на ФИФА от 4 януари относно казуса с тримата преотстъпени футболисти от ЦСКА в Локомотив Пловдив. „Може да се запознаете с всички документи. Иван Иванов, Александър Бранеков и Стойко Сакалиев са играчи на Локомотив до 1 юни, а след това всичко е въпрос на договорка между двата клуба”, коментира Узунов.

Бившият международен рефер разкри, че всеки ден в клуба пристигат нови оферти за Мартин Камбуров. „В момента разглеждаме 7-8 предложения и ги обсъждаме. Това дали Камбуров ще бъде продаден ще стане ясно до сряда. Някои от офертите са доста примамливи”, допълни още Узунов.

Локомотив има подписани предварителни договори с четирима футболисти, които ще влязат в сила от лятото. Тримата са известни – двама от Спортист и Анатоли Тодоров от Родопа. Четвъртият играч бе запазен в тайна от Атанас Узунов.