Генералният секретар на Локомотив Пловдив Атанас Узунов бе изключително разочарован от действията на запалянковците тази нощ. Стадион „Локомотив” осъмна с анти-турски лозунги насочени срещу кандидат-купувачите от южната ни съседка. „Това е все едно да запалиш собствената си къща и да я ремонтираш след това. Нали „Лаута” е техният дом? Ние правим всичко възможно да лицензираме стадиона, за да може Локомотив да играе в Пловдив, а не на 100 км. от тук. Няколко пъти вече казах, че тези въпроси се решават на централно ниво. Като искат да се видят с Наков и да говорят. Не е това начинът”, коментира Узунов. Той заяви, че на стадиона има нощен пазач, но той не е могъл да реагира на феновете, които нашариха спортното съоръжение.

Тази сутрин централната трибуна на „Лаута” осъмна с лозунги против Левент Назифоглу и Зеки Байрам, както и срещу собственика на клуба Емил Наков.

"Наков, не пращай душите на Жоро и Тасев в турските гробища!", "Ние не сме жълти турци", "Наков = поп Кръстьо", "Лаута не е турска провинция", "Нашата ВЯРА не се продава!", "Турци вън от Лаута", "Наков вън", "Ние никога няма да се продадем! Върнете се в Турция!", "Винаги чернобели, никога с фес на главата!", "Не всичко е пари, имайте чест и достойнство!", са част от надписите със спрей, които крайните фенове на тима изписаха на стадиона.

Атанас Узунов заяви, че надписите вече са заличени.