Изненадващо ново попълнение може да се озове в ЦСКА. Поне ако се вярва на арабския сайт "Акбар Спорт". Според изданието, египетският национал Омар Габер е получил предложение от "червените" и се очаква дори да подпише договор. 

Играчът скоро навършва 23 години и може да се подвизава по целия десен фланг на терена. Сегашният му клуб е Замалек, като там е използван и като краен бранител, и като краен полузащитник.

Ситуацията около египтянина е доста интересна, като той е смятан за една от най-големите звезди на своята възраст в страната. Доскоро е бил твърд титуляр в плановете на наставника на Замалек, но след конфликт с него е изваден от първия състав. 

В страната вярват, че причината за това е фактът, че не е пожелал да поднови договора си. Габер е обвързан със Замалек само до края на сезона и вече може да преговаря като свободен агент с всеки клуб. 

Интересното е, че през декември миналата година е бил предложен на Кълъмбъс Крю от американската Меиджър Сокър Лийг. Габер е отказал сделката, от която са щели да влязат пари в клубната каса и е заточен във втория отбор. Официалната причина е, че не са му харесали личните условия. 

Със сигурност качествата на десния флангови футболист са познати на наставника на ЦСКА Стойчо Младенов, който работи доста време в Египет и има широк поглед върху талантите от местния футбол. 

Скрийншот с новината за Омар Габер

източник: www.akhbarsport.com