Наставникът на Марек Антон Велков коментира контролата на състава с ЦСКА загубен с 1:2.

"Днес за първи път се запознах в реална обстановка с момчетата, независимо че съм от две седмици с тях. Без да давам крайни оценки контролата ни беше полезна, изиграхме я така както аз исках да я видя. Тя показа какво трябва да направим и върху какво да работим", заяви Велков след мача. 

"От утре сме на лагер в Банско. Ще изиграем 3 конроли там. На 26 юни с Шкендия, след това с Локо Пд и Черно море, на 9 юли с Левски. Като окомплектоваме отбора ще видим и какви цели ще гоним в шампионата. Днес част от играчите дори надскочиха възможностите си", допълни Велков.

"Имаме финансова стабилност, бюджетът ни е скромен, но сигурен. Заплатите трябва да се получават редовно, а няма значение дали са големи. В Дупница се почувствах много добре, не ми трябваше време да се аклиматизирам. Корав отбор е Марек. Нуждаем се от футболисти за мен познати имена, които са играли в А група. Младите момчета ще имат трудности в началото. Ще вземем и номи играчи, които са играли в А група. Ако Марек не е подготвен физически и психически, то ще имаме много трудности", допълни наставникът на Марек.

"Не мога да коментирам в момента мястото на национален селекционер на младежите. Малко ми е рано да си изоставя нормалната седмична работа, но не се знае какво ще стане. Разговорите бяха стигнали почти до последна фаза", допълни той.