Старши треньорът на Миньор Перник Антон Велков заяви, че е искал по-убедителна игра от своя отбор, въпреки победата с 1:0 над Черно море. Той призна, че отборът мисли за предстоящия мач за Купата на България.

„По-убедителен резултат не исках, исках по-убедителна игра. Спечелихме заради играта през първото полувреме и заради това, което бяхме говорили и подготвили. Имаме мач след два дена и трябваше да помислим за него. Направихме някои промени, но бяхме по-пасивни, което не ми се понрави. Амбициите ни са да вземем мача в сряда, за да продължим за купата”, заяви Велков.

„Трябва да вдигаме минутите, в които играем добре. предполагам, че има обяснение за някои неща, но смятам, че победите и точките, които се печелят, са фактора, който ще ни помогне да подобрим играта”.

„Ние уморяваме футболистите с нашите изказвания, че им е много тежко. Единствената опасност в този сгъстен цикъл са контузиите и наказанията, аз моите играчи не ги изморявам”.

„Слава Богу, че дойдохме тук (в Кюстендил), защото това, каквото е било в Перник, щеше да бъде повторение на картината от мача с Монтана. Когато имаме възможност да стъпим на здрав терен в Перник, ще е най-добре за нас”, допълни Велков.