Миньор се наложи с 1:0 срещу Черно море и се изравни по точки с Левски – и двата състава вече имат по 36 в актива си, но перничани заемат пето място, докато „сините” са четвърти. След три изиграни мача в 21-я кръг на А група, все още не е паднал гол от игра, като Миньор взе трите точки след дузпа.

Черно море пристигна в Кюстендил, където се игра днешната среща, без огромна част от титулярните си състезатели, тъй като тимът гледа да пази сили за четвъртфинала от Купата на България следващата сряда. Така дебют с екипа на „моряците” направиха няколко от юношите на клуба, които дори започнаха като титуляри. Те дори имаха нелоши изяви, макар Миньор определено да бе по-добрият отбор на терена.

Момчетата на Антон Велков заслужиха успеха си и можеха да стигнат до по-убедителен резултат, тъй като имаха по-чистите положения през вратата на Карамфил Илчев. През първото полувреме атаките и в двете посоки ставаха най-вече след центрирания и изсипани топки в наказателните полета. Крумов и Делибашич бяха най-дейни за Миньор, докато опасностите за Черно море твореше най-опитният в състава Йордан Юруков. Юруков се завърна на терена след няколко месеца отсъствие заради тежка контузия.

Решителен се оказа моментът в 33-та минута, когато Тодор Колев извърши нарушение срещу Крумов, и реферът Ивайло Стоянов посочи бялата точка. Черно море извади късмет, че Стоянов не вдигна и жълт картон на Колев, тъй като той вече имаше един. Зад топката застана Павле Делибашич, който отбеляза първия гол за 21-я кръг в А група, след повече от 200 минути игра.

През второто полувреме Черно море хвърли доста сили, за да стигне до изравнително попадение, но нямаше много реални възможности. На терена се появиха и още от юношите на тима, което допълнително усложни задачата. Тодор Колев и Герасим Заков имаха сравнително добри положения, но Ивайло Иванов не бе затруднен особено от тях.

В заключителните 10 минути Миньор опита лек натиск, и стигна до три положения пред Илчев, като при едно от тях Митко Илиев пробва технично да изненада стража, но топката мина на сантиметри от гредата, а при другото Петър Петров стреля силно с левия крак от пет-шест метра, но вратарят спаси.

Така Миньор стигна до важни три точки, даващи възможност на перничани да атакуват предни позиции в А група. Черно море пък явно се прицели в Купата на България и остана на три точки зад Миньор, но още утре може да се окаже чак на осма позиция, в зависимост от останалите резултати от кръга.