Американското издание Bleacher Report постави отбора на ЦСКА в класацията на 50-те най-неадекватни клубове в света. Любопитното е, че това е в следствие на причини, публикувани в изданието „Spoiler” преди около година, на които се позовава и авторът на статията.

Според Майкъл Къмингс, освен клубовете от Острова, за които тази класация би била запазена марка, в подреждането трябва да влезе и ЦСКА заради доклада, свидетелстващ за опасния стадион „Българска армия”. Посочва се още, че ръководството е изгонило вратаря Даниел Беконо за неуточнени „дисциплинарни нарушения”. В причините е посочен и случаят с нахлуването на „червените” фенове на терена в мача между Локомотив Мездра и ЦСКА, след което последва наказание за клуба от трима мача, а домакините от Мездра, които не бяха наели охрана, бяха санкционирани само за един двубой.

Следващото провинение, шокирало автора на изданието, е криминалната случка с бившия вече футболист на ЦСКА Орлин Орлинов, който бе арестуван за отвличане и побой над местна риалити звезда.

Освен ЦСКА, в своеобразната класация, място са намерили още тимовете на Портсмут, който затъна в дългове, Лутън Таун, Лийдс Юнайтед и други.

Интерсен факт е, че американското издание не веднъж е излизало с критични материали и за българския футболист на Манчестър Юнайтед - Димитър Бербатов.