Уникално за футболния живот у нас събитие ще се проведе тази вечер в Стара Загора. От 18.00 часа на стадион „Берое” ще се проведе концерт, организиран от "Жените на Стара Загора", като се очаква да се съберат поне 10 000 зрители, които да закупят билет от 10лв. и по този начин да подкрепят футболния отбор на Берое, информира BeroeOnline. Всички приходи от концерта, в който изпълнителите участват безвъзмездно влизат в касата на отбора.

Както Gong.bg вече информира, изпълнителите, които ще участват в концерта са известни имена от българския поп, поп-фолк, техно и рок.

Публиката ще бъде подгрята от Диян Гагалов. Той е известен на широкатаобщественост като DJ Gagalove. Детска вокална група "Ян Бибиян" ще изпълни химна на Берое, а по-късно в програмата старозагорските фенове на музиката и спорта ще се насладят и на още две беройски изпълнения

Създадените през тази година песни "Берое" на рап групата СтЗ отборът и култовата "Под знаме зелено" на Little Bitch Company ще бъдат запяти и от цялата агитка на Берое и се очаква бързо да "заразят" цялата публика на стадиона под Аязмото.

В концерта се включват Мирослав Костадинов, по-известен само като Миро, който ще участва заедно с балета си, поп-фолк певиците Анелия и Алисия, естрадният изпълнител Веселин Маринов, старозагорският Music Idol Теодор Койчинов, както и певецът, режисьор и актьор Стефан Вълдобрев, който е върл фен на Берое, отраснал до стадиона под Аязмото и възпитаник на езиковата гимназия в Стара Загора.

Освен тях желание да участва е изявил и Иван Матев. Актьорът е по-популярен за мнозина като Супер Любо от популярните преди години реклами на телекомуникационна компания. Той ще изпълни песента на Васил Найденов "Казано честно всичко ми е наред".

Водещ на събитието е Станимир Гъмов. Той е известен още като Културовед Гъмов от култовата рубрика "Култура ми Янко". Кукловод по образование, телевизионна звезда по призвание и един най-обикновен човек, обичащ любимия си отбор за всички, които го познават. Така можем да представим Гъмов, чието първо име знаят малцина.

Освен на сцената шоу е обещано да има и по трибуните от "Национален фенклуб Берое - Стара Загора". Времето пък също обещава да е добро и няма да развали празника на града.

Проявата е първата по рода си в България, като с оригиналната си идея четирите работещи жени организаторки на събитието - съдия Мария Колева, Мария Нейкова, Красимира Чахова и Дарина Гайдарова се надяват да стоплят душите на старозагорци и да подпомогнат финансово Берое. Сцената и озвучаването се осигуряват безвъзмездно от един от основните спонсори на клуба Булсатком, а съоръжението е предоставено без финансови претенции от община Стара Загора.