Инициативен комитет съставен от старозагорски жени ще помага за финансовото спасяване на ПФК Берое.Клубът ес финансови проблеми след оттеглянето на основния спонсор "Брикел" ЕАД. Идеята е на районния съдия в града Милена Колева. Представителката на храма на Темида никога не е била запален футболен фен и дори не еродом от Стара Загора, но преди няколко дни случайно разбрала за финасовите проблеми на ПФК Берое и решила да помгне, събирайки за „зелената" кауза няколко известни и уважавани старозагорски дами - областният управител в периода 2001-2008г. Мария Нейкова, лекоатлетката Красимира Чахова и музикалния педагог Дарина Гайдарова.

"Въпреки, че не съм от Стара Загора, когато разбрах за проблема бях категорична, че щепомогна с каквото мога", каза пред журналисти съдийката Милена Колева.

Първата конкретна стъпка, която са предприели дамите от инициативния комитет е организирането на концерт, чийто средстава ще отидат директно в касата на футболния клуб. Събитието ще се проведе на градския стадион на 21-ви ноември от 18:00 часа. Всички изпълнители приели поканата да участват, ще го сторят абсолютно безплатно и няма да вземат хонорар. Водещ на концерта ще бъде един от най-популярните фенове на зелено-белия тим, актьорът Станимир Гъмов. На сцената ще излязат още Миро от бившия дует Каризма, фоклк-дивите Анелия и Алисия, Веселин Маринов, Теодор Койчинов и певецът-артист Стефан Вълдобрев, също голям почитател на Берое. Заради вече поети ангажименти, участие са отказали няколко други български изпълнители.

В концерта ще вземе участие и детската вокална група Ян Бибиян, която ще изпълни специално написаниянов химн на Берое. Музиката и текстът са на Дарина Гайдарова.Цената на редовния билет за концерта е 10 лв. За случая ще бъдат изготвени и покани с цена 30 лв, както и ВИП пропуски, чиято цена ще е 100 лв.

„Дойде ред жените на Стара Загора, да засрамят бизнеса на Стара Загора.", това каза от своя страна председателят на съвета на директорите на ПФК Берое Дамян Георгиев. Той призова феновете да си купят билети за концерта и по този начин да подпомогнат своя любим отбор.