Досегашният мажоритарен собственик на ЦСКА Александър Томов сподели, че върху него не е имало натиск да продаде акциите си. Томов смята престоя си начело на "червените" за успешен. Според него клубът е спасен, а връщаето му в ЦСКА е било жизненоважно за оцеляването на "червените", а появата на нови инвеститори е свидетелство, че положението е стабилизирано.

"Когато се върнах през 2013-а годин, целта бе да спасим клуба от фалит и В група. Планирах да остана около 8 месеца, а останах 20. Появата на нови инвеститори е знак, че клубът е оцелял. Благодарен съм, че те се появиха. Самите имена ще станат ясни в близките дни", коментира Александър Томов в пред БНТ и продължи:

"Не съм имал нито преки, нито косвени контакти с Румен Гайтански. Ще се търсят няколко инвеститори, които да издържат клуба. Курсът е начертан - борбата за призови места, развитие на детско-юнешския футбол. Аз излизам от ЦСКА, но това не означава, че няма да помагам."

"Не е имало натиск върху мен за продаване на акциите. Имаше дискусия и напрежение в края на март дали да остана единствен главен акционер или да имат и други. Резултатът е налице - клубът е спасен. Ако не се бяхме намесили, сега ЦСКА може би щеше да е лидер в Б група. Представете си какво щяха да означават тези 2-3 години и как щеше да се разпилее фенската маса", каза още Александър Томов и добави:

"Младенов беше човекът, който беше в състояние да се пребори за титлата. Оттеглянето му повлия на отбора. Когато основният противник те хвали, значи нещо не е наред. ЦСКА трябва да се бори докрай за титлата. Аз смятам, че изпълних своя дълг. ЦСКА е спасена."