Александър Томов лично се е занимавал с управлението на придобилата популярност около сделката за ЦСКА “Лира Инвестмънс”. Тя бе обявена от Томов като фирмата, която ще държи акциите на “червените” до пускането им за продажба на желаещите да ги закупят.

Днес стана ясно, че въпросната фирма е регистрирана в Люксембург. Справка в търговския регистър на херцогството показва, че Александър Томов е бил директор на компанията в периода от 29 декември 2010 до 19 юли 2011 година. Тогава Томов на книга напуска ръководството на компанията.

Малко по-късно в управата влизат други двама българи – Димитър Александров Митев и Калина Кръстева. Бърза справка показва, че Димитър Митев е бил водач на листата на Коалиция “Българска пролет, Партия на зелените и Българска социалдемокрация”. Той е бил кандидат от 15 МИР в Плевен. Коалицията се свързва с Александър Томов.

На този етап се оказва, че не всичко около сделката за ЦСКА е прозрачно както Томов обяви на пресконференцията, на която се представи. След информациите, които се появиха днес в публичното пространство продължават със страшна сила да висят въпросите кой е Лорънс Дейвис, каква е функцията на “Лира Инвестмънс”, която пък от своя страна се свързва и с Прамод Митал и от къде ще идва финансирането на ЦСКА.