Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тонев обяви, че клубът ще даде на прокуратурата бившите собственици на ЦСКА, в лицето на фирма „Титан“, а причината е, че е имало отклоняване на средства във връзка с трансфера на Александър Тонев от Лех Познан в Астън Вила. Както е известно, „червените“ е трябвало да получат известен процент от трансфера на състезателя, който обаче тимът от Познан е превел на фирма „ЦСКА Финанс“, която е собственост на Титан.

„Лично моята толерантност, а и на ръководството тотално се изчерпа, изпращам писмо до главния прокурор за разследване на случая. Също така ще уведомим и полската прокуратура, тъй като още преди постъпването ни тук и осъществяването на сделката с ЦСКА, клубът на Лех Познан е уведомяван с писма за промяна на собствеността. Защо Лех Познан са превели там в, „ЦСКА Финанс“ парите не е ясно. Вероятно защото им е обещано, че ще платят по-малко. Но в правото има едно правило, който плаща на лош кредитор, плаща два пъти. Ние ще заведем дело и те ще платят и на нас. Но тъй като собствениците на Титан умишлено отклоняват средства, ние ще уведомим прокуратурата“, обяви Александър Тодоров.

„Завеждаме дело и срещу Градев спорт, защото никой няма право да присвоява пари на ЦСКА. Подготвяме цялата документация да се даде на главния прокурор. За всички освобождавания на футболисти през лятото, как така са пуснати по взаимно съгласие, а от ответните клубове има информация за получени траншове, започваме разследване. Как ще дойде чуждестранен инвеститор, като ще му окрадат парите?! Заради всичко това ще си останем в блатото и калта на Европа. Марката ЦСКА принадлежи единствено на ПФК ЦСКА ЕАД. Тези фирми, които съдържат това име, трябва да бъдат закрити. Ще разследваме, главният прокурор ще задвижи случая си. Това изисква време. Собствениците на „ЦСКА Кетъринг“ и „ЦСКА Финанс“ са изпечени мошеници. “, продължи видимо афектираният шеф на ЦСКА.

„Градев спорт“ иска 400 хил. лева комисионни за футболистите от Локомотив Пловдив, които общо нямат 5 мача за ЦСКА. Какви са тези комисионни“, допълни Тодоров.