Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Станков сподели след успеха с 2:1 над Локомотив Сф, че тимът му излиза с положителна настройка от този двубой, което е от изключителна важност преди дербито с Ботев Пд.

„Тежък мач за нашия отбор. При нас няма леки мачове, още повече, че и условията бяха много тежки – тежък терен. Липсваха футболните достойнства в този мач, с повече единоборства и борба за първа топка. Нашият тим желаеше успеха повече и заслужено победихме. Имахме положения и можеше по-спокойно да протече този двубой за нас. В крайна сметка Локомотив има добри футболисти и най-важното е, че успяхме да вземем трите точки. Искам да поздравя момчетата. Трудно беше да се играе футбол в тези условия“, сподели Александър Станков.

„Нашият отбор е окомплектован, няма нужда от много нови играчи, само от един или двама. Що се касае до тези, които евентуално могат да напуснат отбора, има евентуално няколко момчета, с които евентуално можем да разговаряме с тях, но е рано за това“, допълни треньорът, запитан за предстоящата селекция.

„Важно беше да излезем с положителна настройка от този мач, мисля, че ще успеем да възстановим футболистите за мача с Ботев, защото знам колко важно е това дерби. И ще се постараем да победим. Нашият отбор е добре подготвен физически“, завърши Сашо Станков.