Локомотив Пловдив излезе отново на трето място във временното класиране на А група, след като постигна трудна победа с 2:1 при гостуването си на Локомотив София от 20-я кръг на А група.

Още в 6-та минута вратарят на Локомотив София Валентин Галев получи тежка контузия, след като се сблъска с Казнаферис. Стражът на домакините бе сменен в 12-та минута от Божидар Митрев, а след това бе откаран с линейката в болница.

Локомотив Пловдив можеше да поведе в резултата в 17-та минута, когато Мартин Камбуров стреля от вратарското поле, но топката срещна напречната греда.

Локомотив Пловдив поведе в резултата в 32-та минута, когато след центриране от корнер на далечната греда в наказателното поле на Локомотив София, където Мартин Камбуров бе оставен непокрит и с глава отблизо вкара за 0:1.

Локомотив София успя да изравни резултата в 61-та минута, когато футболист на Локомотив Пловдив отби топката, която попадна в Гаел, който стреля и я прати в долния ляв ъгъл на вратата на Господинов.

Локомотив Пловдив стигна до победата в мача в 65-та минута, когато Н'Диае стреля от границата на наказателното поле на Локомотив София и прати топката във вратата на Митрев.

Така Локомотив Пловдив се изкачи на трето място във временното класиране с актив от 37 точки, докато Локомотив София остана на десета позиция с 22 точки.