Президентът на Славия Венцислав Стефанов отново се върна на темата с Мирослав Антонов и решението да не бъде картотекиран в състава на „белите“. Босът говори пред журналисти след равенството 2:2 с Ботев Пловдив в мач от 16-я кръг на А група, с който бе подновен пролетния полусезон.

„Не може да ми хареса мачът, след като не сме победили. Тези грешки, които допуснахме, от половин положение ни вкараха два гола. Но така е. Ние създаваме, пропускаме, те създадоха каквото можаха и си отбелязаха“, сподели Стефанов.

„Смятам, че играта беше равностойна, ние направихме много пропуски. Ако след първия гол отбелязахме двете положения, нещата щяха да стоят по друг начин. Ако има някакви грешки от съдията, убеден съм, че те не са целенасочени. По принцип съдийството беше добро“, каза още президентът на Славия.

Относно казуса с Миро Антонов, Венци Стефанов: „Вие сте коректни журналисти, не искам да слизате до нивото на някои ваши колеги, които в желанието си да угодят на някой по-силен, са готови да смачкат едно момче, което е в правото си. Не може един човек да има разтрогнат договор и да няма право да бъде картотекиран. По разсъжденията на някои подлоги, той можело да упражнява труд, но евентуално да го вържат с една каишка на врата и да го развеждат по улиците като мечка. Но така е, когато се слугува на хора с пари, когато има болни амбиции. Рано или късно правдата ще възтържествува. Ето виждате така се случи и с Илия и се чудя как още този човек е вицепрезидент на Българския футболен съюз. Имам бордера, според които един ваш колега всеки месец получава пари от едн-два клуба. Явно, че обслужва техните интереси. Ще ги покажа на компетентните органи и ако те преценят, че трябва, ще ви го покажат и на вас. Аз не смятам, че БФС, който е една частна фирма, може да не спазва законите в България. Убеден съм, че Миро Антонов ще играе през този полусезон за Славия.“