„Искам да завърша кариерата си в Ресифе”, сподели 31-годишният ляв бек на ЦСКА Адемар пред бразилското онлайн издание „Blog do Torcedor”.

Футболистът похвали футбола у нас и призна, че се е адаптирал трудно към живота тук, след като през 2009 година дойде в Черно море, а след това премина и в ЦСКА, където се утвърди и помага за страхотната серия победи през новия сезон.

„Българският футбол е много бърз и има нужда от здраво покриване. Затова трябва да сме много подвижни”, започна бразилецът.

„Слава богу, адаптирах се към живота тук. В началото бе много трудно, защото тренирах при температура -15, -20 градуса. За човек, който е свикнал с жега от над 30 градуса, това е голямо предизвикателство. Тук обичаите са съвсем различни от бразилските, страдах много заради това, че не разбирах езика. Натуралните сокове тук се обработват. Съвсем различни са от тези в Бразилия, която е богата на плодове”, продължи Адемар.

„Работата и животът ми са в ръцете на Господ. В момента е най-добре от професионална гледна точка да играя в България, но плановете ми са да завърша кариерата си в Ресифе”, завърши бранителят на ЦСКА.

Адемар е играл в СК Ресифе и Наутико в началото на кариерата си, като и двата тима са от град Ресифе.

Припомняме, че в Наутико започва кариерата си и друг добре познат футболист у нас – бившият български национал Лусио Вагнер. И той като Адемар акостира в България първо в Черно море, а след това премина в гранд от столицата, като облече екипа на Левски.