Двама от най-перспективните футболисти на Локомотив Пд ще останат в отбора и през следващия сезон. Това са нападателят Рангел Абушев и младежкият национал на Сърбия Ненад Лукич. Те са разговаряли със спортния директор Бранко Милованович и са склонили да играят с „черно-белия” и следващия сезон.

Абушев, чийто договор изтича през лятото, минава за един от най-големите таланти в Пловдив, но въпреки това бе закотвен на пейката от бившия треньор на Локомотив Неделчо Матушев. Нападателят има 1 гол в първенството – при гостуването на Пирин в Благоевград през есента, когато съставът на „смърфовете” редеше Едуард Ераносян. Това бе и единствената поява на Абушев като титуляр, като веднага след отдръпването на Едо, младокът бе закован безвъзвратно на пейката до пристигането на сърбите на „Лаута”.

Ненад Лукич пък наскоро направи фурор с националния отбор на Сърбия в своята възрастова група и ръководството на Локо Пд е твърдо решено да подпише професионален договор с него. Лукич дойде на „Лаута” през зимата, но досега бе игнориран от треньорския щаб.

Ръководството на „смърфовете” вече е задействало процедурата по картотекирането на играча в БФС и ако успее да го уреди със състезателни права до утре, то Лукич със сигурност ще попадне в разширения състав на Локо Пд за мача с Левски.