Спортният директор на Локомотив Пд Бранко Милованович е уверен, че неговият отбор ще победи Левски в дербито от 27-ия кръг на първенството. Сърбинът не спести похвали за „сините” за формата, в която се намират, но същевременно бе категоричен, че пътят на пловдивчани към Европа минава през пълен успех в събота.

„Всички знаем, че Левски има добър отбор. Предстои ни тежък мач, но аз вярвам в нашия състав и очаквам да победим в събота. Този двубой е ключов за амбициите ни за участие в евротурнирите. Футболистите на Локомотив Пд са готови физически и психически за този сблъсък. Момчетата осъзнават, че един успех срещу Левски ще отвори вратите на Лига Европа пред нас”, заяви Милованович.

Той коментира и отказа на Дани Кики да поднови договора си с „черно-белите”. Бранко изрази учудване от реакцията на футболиста, който изкара целия сезон на резервната скамейка, след като бе един от основните играчи на отбора миналата година.

„За Дани Кики няма какво толкова да говорим, неговият случай е ясен. Той отказва да поднови договора си с Локомотив. Дал съм му 24 часа да си помисли добре и да отговори окончателно дали иска да остане при нас. Няма да се му се молим да остава в отбора. Нито на него, нито на когото и да било друг. Локомотив е велик клуб и играчите трябва да се молят да играят тук, а не ние на тях. За първи път ми се случва 5 пъти да преговарям с футболист, който е с изтичащ договор и не играе в мачовете. Това е абсурдно. След като не иска да играе на „Лаута”, Дани Кики може да продължи кариерата си, където намери за добре. Пожелавам му успех в следващия му клуб, дано да се наложи и да играе добре, където и да отиде.”