След паузата за националните отбори А група отново се завръща на сцената.

Първият мач от 27-ия кръг на българското първенство е още тази вечер. Пирин гостува на Локомотив Пд от 20.15 часа. Срещата ще можете да наблюдавате в Gong Play и Diema Sport 2, както и да я проследите по Дарик радио и минута по минута в Gong.bg.

Очаква се повторен дебют за домакините от Пловдив да запише Иван Иванов. Защитникът вече носи екипа на „смърфовете“ през сезон 2007/08.

Илиан Илиев няма да може да разчита на Ванчо Траянов, който се възстановява от контузия. Извън групата на Локомотив Пд останаха Гай Мансур, Димо Бакалов и Игнат Дишлиев.

Старши треньорът на Пирин Наджи Шенсой ще може да разчита на всичките си налични футболисти с изключение на трайно контузения Еденилсон Бергонси. Наставникът изрази притеснения, че трима от футболистите му - Тони Тасев, Краси Костов и Тодор Траянов, бяха с националните отбори, но практически не са играли и ритъмът им е нарушен.

Отборът на Пирин е спечелил най-малко точки на чужд терен от началото на шампионата – само 4. Въпреки това, съперникът им днес – Локомотив Пд спечели едва две точки в последните си три домакински срещи. Статистиката сочи още, че „смърфовете“ са получили най-много голове в първенството – 31.

„Пирин е отбор, който знае как да се защитава. Трябва да внимаваме и да имаме по-добър контрол над топката", заяви Илиан Илиев в навечерието на двубоя на „Лаута“.

"За нас всеки мач от тук до края е финал, независимо дали играем у дома, или навън", каза от своя страна Наджи Шенсой.

Главен съдия на срещата е Волен Чинков с асистенти - Иван Вълчев и Димитър Русев.

През уикенда ще се изиграят още три мача от А група:

Събота, 17.15 часа

Монтана – Славия

Събота, 20.00 часа

Левски – Берое

Неделя, 20.15 часа

Лудогорец - Ботев