На цели 13 гола, един пълен обрат, три домакински и една победа като гост станахме свидетели в 25-ия кръг на А група. И това далеч не е всичко. Лидерът Лудогорец натрупа 51 точки по пътя към поредната титла, а Пирин и Монтана след поредните си поражения се очертаха като отборите в дъното. Но какво още се случи през футболния уикенд у нас?

Левски – Пирин 3:1

Отборът на Левски записа своя първи успех срещу благоевградския тим, при това след пълен обрат от 0:1 до 3:1. Стилиян Николов изненада „сините“, но Мигел Бедоя и Венцислав Христов още до почивката вдъхнаха кураж на своите фенове. През втората част Христов асистира на Франсис Нар за дебютния му гол в официален мач със „синята фланелка“.

Наставникът на Левски Стойчо Стоев смята, че главите и краката малко са тежали на футболистите.

Треньорът на Пирин Наджи Шенсой беше наказан за двубоя и не успя да ръководи тима си от пейката. За сметка на това след срещата бившият играч на Левски и настоящ на Пирин Даниел Младенов оспори фаула за „сините“, след който в края на първото полувреме Левски поведе с 2:1, преди да спечели с 3:1.

Помощник треньорът на Пирин Добри Митов остана доволен, въпреки загубата на „Герена“.

Играч на мача – Венцислав Христов

Лудогорец – Славия 3:1

Лудогорец продължава уверения си поход към титлата след петата си поредна победа през пролетта. Новата жертва на разградчани беше тимът на Славия, като те надделяха над най-стария столичен клуб с 3:1. Двата бързи удара преди почивката нанесоха бразилците Джонатан Кафу и Вандерсон. Славистите определено могат да съжаляват, след като при 0:0 два невероятни пропуска направи Борислав Балджийски. Козмин Моци направи 3:0 след точно изпълнена дузпа, а четвърт час преди края Донел Муканза оформи крайния резултат.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев изрази задоволството си от възможността Марселиньо да се присъедини към националния отбор на България.

От своя страна Александър Тарханов призна превъзходството на шампиона Лудогорец в двубоя между двата тима в Разград.

Играч на мача – Джонатан Кафу

Ботев – Черно море 3:1

Ботев Пловдив постигна трета поредна победа над Черно море през сезон 2015/16 в А група. Mомчетата на Николай Костов записаха категорична победа с 3:1 в Коматево, която носи и белега от сериозните съдийски грешки, които допуснаха реферът Георги Димитров и неговите помощници. Димитров определено даде дискисуионна дузпа за „канарчетата“, с която те си върнаха преднината в резултата, ала като цяло пловдивчани бяха по-солидният тим. Лъчезар Балтанов отбеляза два гола, а един прибави Милен Гамаков, докато Симеон Райков се разписа щастливо от фаул за „моряците“ след рикошет в стената. 

"Въпреки кадровите проблеми, не се наруши балансът ни. Отборът показа и добро физическо поведение", сподели доволният Николай Костов след срещата.

Старши треньорът на Черно море Никола Спасов изрази недоволството си от съдийските отсъждания.

Играч на мача – Лъчезар Балтанов

Монтана – Локомотив Пд 0:1

Локомотив Пловдив записа първа победа като гост през сезона в А група. „Смърфовете“ се наложиха много трудно при визитата си на Монтана, а единствения гол в мача реализира Мартин Камбуров в началото на второто полувреме.

Наставникът на „смърфовете“ Илиан Илиев сподели: „Във формата, в който е първенството няма треньор, който да каже, че има лесен мач. Мисля, че е добре за развитието на футбола всеки мач да е със сериозен залог.“

Треньорът на Монтана Емил Велев беше наказан и не успя да помогне на тима си от пейката. За сметка на това неговият помощник Дилян Иванов отдаде загубата на „карък и малшанс“.

Играч на мача – Мартин Камбуров