Сцената за фестивала Sofia Rocks ще бъде изградена от 80 тона стомана, ще има над 200 kW звук и над 400 kW осветление, съобщиха организаторите. Тя вече се строи и ще бъде готова на 8 юли, когато на стадион Българска армия в София ще се изявят „Judas Priest” и останалите групи в програмата на „Sofia Rocks” – „Whitesnake”, „Mike & The Mechanics”, „Saxon”, „Slade”.

Сцената, с размери 40 метра на 20 метра, е съвсем нова конструкция, която е внесена специално за събитието. За да бъдат покрити изискванията на „Judas Priest” за ниво на звука, се е наложило в България да бъде внесено съвсем ново, неизползвано до момента революционно като технология озвучаване. Нови са и озвучителните кули.

Участниците ще пристигнат в деня преди събитието със свои екипи и уредби за специални ефекти, необходими за сценичното им изпълнение.

Повече от 200 души работят в подготовката на проявата. Само за лазерното шоу на „Judas Priest” пристигат пет камиона с оборудване и над 20 души специализиран технически персонал.