Инвестиция от порядъка на 40 милиона лева е нужна за реконструкцията на стадион „Българска Армия“, който да покрие четвърта категория на УЕФА. Това заяви архитект Ивайло Мишев, който взе участие в пресконференцията за обявяването на меморандума между ЦСКА и сдружението „ЦСКА-Завинаги“.

Между 6 и 8 милиона лева ще са нужни за модернизирането на тренировъчната база в Панчарево.

Архитект Мишев разкри, че положението на Панчарево е по-сложно от това на „Българска Армия“.

Първата стъпка и по двата проекта обаче е свързана с постигането на разбирателство с МФВС.

В същото време Александър Чакмаков заяви, че сдружението е готово да финансира изграждането на две тревни игрища и съблекални за представителния отбор в Панчарево плюс изготвянето на проекта за базата. В същото време ще се търсят и инвеститори.

От сдружението признаха, че успоредно с това трябва да се направят спешни текущи ремонти на стадион „Българска Армия“ свързани със забележки по неговото лицензиране, за да може ЦСКА да играе мачовете на него.

"Съблекалнята на първия отбор не е в добро състояние. Тази за гостуващия тим е в трагично състояние. Трябва да се преработва осветлението на стадиона. Забележките на лицензионната комисия за всяка година са почти едни и същи. Трябва да се подобрява съществуващия стадион. Нека първо да видим какво ще се случи с футболния клуб в следващите няколко дни. Това е по-важно", добави Чакмаков.