38 от общо 47 професионални клуба се събраха на Общото събраните на Професионалната футболна лига, на което присъстват и хора от ЕПФЛ (Европейската Професионалната футболна лига).

Гости на Валентин Михов са председателят на ЕПФЛ Дейвид Ричардс, секретарят Емануел де Медейрош, както и г-н Сефтон Пери, който представлява Отдела за анализи и проучвания към УЕФА.

Българските клубове ще бъдат запознати с новите изисквания на ЕПФЛ, ще бъдат обсъдени проблемите с телевизионните права и охраната на срещите, а освен това в края на заседанието ще бъдат приети нови членове на Управителния съвет на ПФЛ.

Единственият отбор от А група, който няма представител на срещата съвсем очаквано е този на Ботев Пловдив. От Б групите липсват Родопа Смолян, Свиленград, Спартак Варна, Балкан Ботевград, Бдин Видин, Белите орли Плевен, Ботев Враца и Рилски спортист.

Двата български гранда Левски и ЦСКА са представени съответно от Константин Баждеков и Димитър Димитров-Каубоя.

В началото на заседанието членът на Отдела за анализи и проучвания към УЕФА Сефтон Пери направи сравнителна презентация на цялостното състояние на футбола в България със страни като Хърватия, Сърбия и Чехия. От нея стана ясно, че най-големият проблем на българския футбол са стадионите и малкото приходи от билети.