Непретенциозният отбор на Берое измъкна точка от тима на ЦСКА, който има амбиции за шампионската титла тази година. Мачът от 17-я кръг на А група приключи при нулево равенство, като играчите на „червените” не успяха да се възползват от факта, че домакините от Стара Загора играха с 10 души почти през цялото второ полувреме. Двубоят се проведе на изключително тежкия терен на стадион „Берое”, заради падналия по-рано през деня сняг.

Любопитното е, че въпреки проблемите с финансирането на старозагорци, отборът остава непобеден на собствен терен от началото на сезона.

„Червените” имаха своите шансове и стояха по-добре от своя съперник, когато играчите бяха 11 срещу 11, но през второто полувреме гостите от София не показаха концентрацията, необходима за спечелването на трите точки. „Армейците” проспаха голяма част от второто полувреме, като се мобилизираха едва в последните 10 минути. Това обаче не бе печелившата тактика, което зарадва феновете и футболистите на домакините.

Първото полувреме бе белязано с игра на приливи и отливи и за двата отбора, като лек превес имаше съставът от София. Началните 20 минути бяха изцяло за момчетата на Йоан Андоне. Още в първата минута гостите можеха да поведат в резултата, но хитрият опит на Флорентин Петре да преодолее вратаря на Берое Боян Пейков се оказа безуспешен. Руи Мигел излизаше на няколко пъти на добри позиции, от което обаче играчът и неговите съотборници не се възползваха.

В 14-та минута Георги Андонов пропиля чудесна възможност за домакините, които за първи път в мача можеха да застрашат вратата на ЦСКА. Нападателят обаче не успя да овладее добре топката, след като бе изведен добре зад защитата на „червените”.

След още няколко силни минути за ЦСКА, отново Берое „взе нещата в свои крака”. В 31-та след добро центриране в наказателното поле на „армейците”, Здравко Чавдаров увисна, но ударът с глава от непосредствена близост на играч на домакините не даде резултат. Иво Иванов също опита да играе с топката, но и той не отправи точен удар, което бе и най-опасното положение за първите 45 минути.

Второто полувреме започна кошмарно за домакините. Втори жълт картон получи капитанът на Берое Иво Иванов, който фаулира откъсващия се Руи Мигел. В резултат на това старозагорци се групираха отзад, в опит да опазят мрежата си, и в крайна сметка успяха.

Едва в самия край на мача момчетата на Йоан Андоне започнаха масирано да нападат мрежата на съперника. Даниел Панку на няколко пъти имаше шанса да изведе своите напред, но топката така и не се оплете във вратата, пазена от Боян Пейков. Дори влезлите през втората част Спас Делев и Мишел Платини не съумяха да се включат по най-добрия начин, за да застрашат мрежата на домакините.

В 81-та минута главният рефер Антон Генов показа втори червен картон на Берое, но този път на треньора на вратарите на старозагорци - Стойчо Драгов, който трябваше да напусне резервната скамейка.

В крайна сметка ЦСКА пропиля така важните две точки в борбата за титлата. „Червените” остават на второто място в подреждането на три точки от Литекс, но „оранжевите” имат и мач по-малко. Берое пък е на 10-а позиция с 24 точки.