Сърбия стопи изоставане от 24 точки, за да се касира на полуфинал на баскетболния турнир на Олимпийските игри в Париж. Селекцията на Светислав Пешич победи Австралия с 95:90 (17:31, 25:23, 25:11, 15:17, 13:8) след продължение в четвъртфинален двубой на олимпийския турнир, в който отново под светлината на прожекторите бе вездесъщият Никола Йокич.

Сърбите изоставаха с 24 точки в средата на втората четвърт, но още до края на първото полувреме успяха да стопят пасива наполовина до 12 точки.

Подемът в играта на балканския тим продължи и в третата четвърт и след нея Сърбия поведе с 67:65.

В заключителните десет минути играта беше кош за кош, а точен изстрел на австралийския гард Пати Милс 1.4 секунди преди изтичане на редовното време прати срещата в петминутно продължение.

В него Австралия започна по-добре и след тройка на Джош Гиди имаше аванс от 90:87. Гиди имаше възможност и да увеличи аванса на тима си, но негова стрелба бе блокирана от суперзвездата на сърбите Никола Йокич. Точни тези заключителни две минути се оказаха най-добрите за Йокич в мача, като той вкара и два коша, за да пречупи съпротивата на Австралия.

Йокич завърши мача с 21 точки и 14 борби. Богдан Богданович добави 17 точки, а с 14 остана Василе Мицич.

За Австралия Пати Милс реализира 26 точки, с 25 завърши Джош Гиди, а Джак МакВей добави 13.

На полуфиналите Сърбия ще срещне победителя от двойката между олимпийския шампион САЩ и Бразилия.