Президентът на Сърбия - Александър Вучич, призова звездата на НБА - Никола Йокич, да играе за националния отбор на Олимпийските игри в Париж това лято. Молбата на държавния глава е  суперзвездата на Денвър Нъгетс да приеме повиквателната на селекционера Светислав Пешич.
 
„Много го обичам, много го уважавам него и семейството му. Молбата ми към него е да приеме повиквателната на треньора. Да се надяваме, че това ще се случи. Канадците ще бъдат много силни с Джамал Мъри и Шей Гилджъс-Александър. Ще бъде много трудно срещу тях и американците, но ако някой може да ги победи, това е Сърбия“, заяви Вучич.
 
За последно Йокич бе на линия за „плавите“ по време на Евробаскет 2022. Впоследствие центърът пропусна световното първенство в Япония, Индонезия и Филипините през 2023 година. Към този момент той все още не е взел решение дали ще представлява „орлите“ по време на баскетболния турнир във френската столица.
 
29-годишният баскетболист изигра поредния си блестящ сезон в НБА. 211-сантиметровият гигант завоюва приза за MVP на редовния сезон, но Денвър сдаде титлата, тъй като загуби на полуфиналите на Западната конференция от Минесота Тимбърулвс с 3:4 загуби.
 
Сърбите се намират в група C, където ще срещнат тимовете на САЩ и Южен Судан, както и победителя от олимпийската квалификация в Пуерто Рико.