Баскетболният мениджър Йоргос Патапатиу от години защитава интересите на някои от най-добрите родни играчи.

Попитан дали има вероятност един от проспериращите ни млади състезатели да заиграе в чужбина гръцкият агент заяви пред GONG.BG:

„Има вероятност да се случи. За Чернокожев имаше официални оферти от Испания. Имаше официална оферта от Манреса и такава от Тенерифе. Миналата година имахме над 5-6 оферти, които обсъждахме с Цветомир и семейството му. Най-интересните бяха тези. Все пак испанското първенство е нещо като притегателна сила за всеки баскетболист. Не забравяйте, че в Манреса преди 6-7 години беше Александър Янев. Това е един клуб с традиции да създава НБА-играчи и играчи- Евролига. Просто те търсят точно талантливи момчета като Цветомир. Ние тогава, миналата година обмислихме нещата и решихме, че предложението от Лукойл Академик в момента ни допада повече.  Смятам, че годината му беше силна, имаше огромно развитие, така мисля аз. Цялата година го следяха и двата отбора. Поискаха записи по време на сезона. Не е тайна, че това лято се обаждаха отново и двата отбора за него. Въпросът е, че в момента каквото и да стане около него трябва да стане със съдейството и да се съобразим с Лукойл Академик. Понеже имаме договор с тях. Предстои да видим и с него какво ще се случи, а и да видим каква ще е ситуацията и в Правец, и в Левски естествено.”

Интерес за Чавдар Костов от отбори от няколко държави

Данчо Минчев с яснота за Фенербахче до 30-и юни

Патапатиу даде интересни подробности и за други от бъргарските баскетболист, като за Николай Вангелов, който се състезава в чужбина, той сподели: „Играчът, който смятам, че ще продължи да играе в чужбина и може би ще смени отбора, ще бъде най-вероятно Николай Вангелов. За мен той е един стабилен център и смятам, че ще бъде в следващите 10 години най-добрият център в България. Това е моето мнение. Ще бъде основен център в националния, така смятам аз. Смятам и че всяка година той напредва малко по малко. Дойде време, когато трябва да подпише в отбор, където ще играе. Защото в последните две години той не побучи достатъчно игрално време, а той заслужава напълно.”

А попитан каква е тайната за един български играч да пробие в чужбина, Йоргос Патапатиу отговори: „Аз съм агент вече 21 години и представлявам може би най-талантливия и най-силен агент в Европа в последните 40 години Лучано Капикьони. Направили сме стотици договори, ако не хиляди. Моето мнение за успех и пробив за Европа е едно – професионално отношение и професионален манталитет. За мен манталитетът и психиката на един играч е може би по-важно дори от желанието му да работи. Виждал съм играчи, които не са толкова работливи, но само и само, защото са имали много силна психика и манталитетът им е бил много професионален, са пробили в чужбина. Това е тайната- професионалното отношение и лоялност. Естествено талант и здрава работа.”

„Искам да пожелая успех на националния отбор на България. Бих искал да го видя да играе на финали на европейски състезания. Това бих пожелал на феновете. Иначе смятам, че финалите на първенството тази година бяха много интересни и имаше интрига, което е най-хубавото за феновете”, заяви още баскетболният мениджър.

Мнение от Гърция за скандалите в баскетбола: Хората са разочаровани