Ситуацията в гръцкото баскетболно първенство от година е още по-актуална сред родните спортни фенове заради договора на най-добрия български състезател Александър Везенков с Олимпиакос, който пък е замесен в скандалите с Панатинайкос.

Олимпиакос бе дисквалифициран да играе във втора дивизия и феновете очакват подробности как ще се развие ситуацията.

Йоргос Патапатиу: Тайната за пробив в чужбина е професионално отношение, лоялност, талант и работа

Потърсихме мнението на мениджъра Йоргос Патапатиу, който сподели мнението си пред GONG.BG.

„В момента има няколко степени в съда и на втората степен бе потвърдено отново, че те ще играят във втора лига. Не е за вярване, но в момента изглежда, че Олимпиакос ще играе във втора лига през следващия сезон. Всичко това произлиза от голямата борба между Олимпиакос и Панатинайкос. Смятам, че това е резултат от лични отношения”, сподели Патапатиу и продължи:

„Моето лично мнение е, че това е голям удар за гръцкото първенство и за реномето, за името, което трябва да има едно първенство. Това за мен не е професионално. Олимпиакос да заявява участие в Адриатическата лига и да не излиза срещу Панатинайкос на полуфинала. За мен това не е сериозно. Смятам, че много хора в Гърция са разочаровани. Разочарование е думата, която описва чувствата на феновете. Това произлиза според мен от борбата между двата клуба и най-вече между ръководствата на двата клуба, които не могат да се понасят.”

А дали това ще се отрази негативно на Олимпиакос, агентът коментира: „Ще имат загуби определено. Според мен те ще имат много добър състав отново, но ще имат загуби на играчи, които няма да искат да участват в този цирк. Защото това е цикр. И другото е, смятам, че това ще повлияе на отбора, защото, ако нямаш конкурентни мачове по време на сезона, няма да си готов за тези в Евролигата.”

Интерес за Чавдар Костов от отбори от няколко държави

Данчо Минчев с яснота за Фенербахче до 30-и юни