До 30-и юни българинът Йордан Минчев ще е наясно дали остава обвързан с турския баскетболен гранд Фенербахче, с който все още има актуален договор. Надеждата на мениджъра Йоргос Патапатиу това са се случи.

Гръцкият баскетболен агент говори пред GONG.BG за бъдещето както на Йордан Минчев, така и на Венцислав Петков, за който вече има интерес от Гърция и за Димитър Димитров, за който пък основната цел е да заиграе в италианското първенство.

„Има сериозен интерес от един гръцки отбор за Венцислав Петков – Кими. Това е един от добрите отбори в Гърция. Преди три години там бяхме изпратили Чавдар Костов. Професионален отбор с добри резултати. Наистина проявиха интерес и поискаха да го гледат. Поискаха от нас да изпратим записи от миналата година. Смятам, че тази година за Балкан, с европейските мачове и този успех със спечелването на титлата, ще помогне на всички момчета, които допринесоха за този успех. Нормално е за мен да има такъв интерес”, сподели Йоргос Патапатиу за ситуацията около Венци Петков.

„За мен Венци Петков е един интересен играч. Ние го представляваме от много години и аз съм свидетел на неговото развитие. Той всяка година е по-добър и по-добър. Всяка година има напредък в играта му. Той е човекът, който ще реши, но аз смятам, че ако замине от България, ако подпише в чужбина, трябва да подпише в по-добър отбор и по-добро първенство. Това е моето мнение”, добави още Патапатиу.

Интерес за Чавдар Костов от отбори от няколко държави

Йоргос Патапатиу: Тайната за пробив в чужбина е професионално отношение, лоялност, талант и работа

Попитан за Димитър Димитров, който направи отлични мачове с екипа на Балкан, мениджърът коментира:

„За Митко Димитров моето лично мнение е, без да искам да кажа нищо лошо за никой, но смятам, че той тази година заслужаваше повече игрално време. Това е личното ми мнение без да искам да кажа нищо лошо за никой. Смятам, че това, което направи в последния мач срещу Левски означава, че момчето има психика, има характер. Не всеки може да направи това, което той направи в последния мач. Защото там топката гори, всички е от значение и точно в тези мачове се различават мъжете от децата и могат да направят разликата в кариерата на един играч. За мен лично това показва какъв е характерът му и каква му е психиката. Точно този мач. Смятам, че той заслужаваше малко повече време тази година.”

„Ние сме много доволни от общата работа с Балкан. Изключително доволни. Истина е, че в последните две години нашата основна цел с Димитър е Италия. Но миналата година офертата от Балкан беше такава, че не можехме да откажем. Това е истината. И тази година основната ни цел е Италия. Надявам се той да подпише там”, каза още Йоргос Патапатиу, а по темата за бъдещето на друг от талантливите родни баскетболисти, агентът обясни:

„Йордан Минчев в момента има актуален договор с Фенербахче. Ние до края на месеца ще говорим с мениджъра на клуба и с ръководството, понеже има една точка, която позволява на играча и на клуба да се разтрогне договорът по взаимно съгласие или да се продължи работа с тях. Смятам, че това ще се доуточни до 30-и юни. Точката е до 30-и юни и до 30-и юни ние ще знаем. Надявам се той да остане там. Нашата цел по принцип е да остане. Ние сме доволни от работата с Фенербахче естествено. Нашата цел ще е пак да се даде под наем на някой елитен отор в Турция или друга държава, както направихме миналата година. Той игра в добър отбор в турската лига. Турското пъвенство е сред трите най-силни в Европа и той игра успешно. Смятам, че той също заслужаваше повече време там. Но за времето, което получи смятам, че резултатите бяха много добри. Той показа европейската си класа.”

Мнение от Гърция за скандалите в баскетбола: Хората са разочаровани