Мъжкият ни състав по баскетбол е втори в групата си от евроквалификациите кръг преди края на надпреварата. България гостува на Грузия в последния си двубой, а Белгия приема Полша. Именно белгийците водят засега във временното класиране в група Ц с 12 точки от 5 победи и 2 загуби. Националният ни тим дели второ-четвърто място с Полша и Грузия, които също са с по 11 точки от 4 победи и 3 поражения. Грузия снощи победи Португалия с 80:57 точки. Португалците почиват в последния кръг и е твърдо последен с 1 успех от 8 мача.

Баскетболистите ни се нуждаят от победа в неделя, за да се надяват на класиране на Европейското първенство през 2011-та в Литва. Двубоят България – Грузия е от 18 часа българско време, а Белгия и Полша играят от 21.15 часа.

В група А начело е Италия, пред Черна гора и Израел. Италианците обаче нямат повече мачове и са с 13 точки от 5 победи и 3 загуби. Черна гора и Израел са с по 12 точки и 5 победи от 7 мача. В последния кръг тези два тима се изправят един срещу друг от 22 часа българско време, а Финалния посреща Латвия.

В група Б води Великобритания с 13 точки от 6 победи и 1 поражение, пред Македония с 12 точки и актив 5-2. Унгария е трета във временното класиране с 11 точки и 3 победи от 8 мача. В последния кръг в неделя играят Босна и Херцеговина срещу Македония от 21.45 часа наше време, а Украйна приема Великобритания.

От трите групи за Евробаскет 2011 се класират лидерите и два от най-добрите втори отбори.