Националният ни отбор по баскетбол пътува още утре за Грузия, където в неделя ще играе срещу домакините в Тбилиси последния си двубой от евроквалификациите за първенството на Стария континент в Литва през 2011-та година. Баскетболистите ни очакват резултата от двубоя Португалия – Грузия по-късно тази вечер, а в петък следобед тръгват за грузинската столица. От срещите Грузия- България и Белгия- Полша ще се реши крайното класиране в нашата група.

Гардът Златин Георгиев пък ще мине на преглед още тази вечер, заради контузията, която получи на срещата с Белгия. Голди не доигра второто полувреме на двубоя в зала „Универсиада”.

„След победа после се отива на гостуване със самочувствие. Проблемът е физически, натрупва се умора. Ние непрекъснато сме в някакви пътувания. Този път аз правих билетите и ние непрекъснато сме с някакви уникални връзки. Правим някакви пътувания, по-добре в Щатите да играем. Единственият начин са чартъри, но те са по 40-50 хиляди евро. Пътуваме със скъпи билети, ужасни връзки, но вина няма никой. Такава е дестинацията. Пристигаме през нощта в Тбилиси, точно в колкото ще стигнем до Атланта”, заяви треньорът Росен Барчовски по повод тежките пътувания, а за травмата на Златин Георгиев каза: „Малко над ахилеса е. Имаше опасения да е в ахилеса, но е нещо мускулно в областта на прасеца. Сега отиват на магнитен резонанс с доктора.”