ЦСКА победи с минималното 1:0 тима на Локомотив София, в двубой, който се игра на стадион „Васил Левски” заради наказанието на „червените” от миналия кръг. Единствения гол в мача в обаче не бе дело на футболист на шампионите, а на бившия защитник на Левски Георги Марков.

Капитанът на столичните железничари си заби злощастен автогол още в шестата минута на двубоя и така попари европейските амбиции на своя тим. За ЦСКА победата пък няма никакво значение, тъй като лидерът Левски също постигна успех срещу Славия на стадиона в Овча Купел.

ЦСКА започна по-силно срещата и създаде няколко атаки към Галев още в първите минути. В шестата минута Дормушали Саидходжа овладя топката в наказателното поле и напредна добре вляво, пробва центриране, а защитникът Георги Марков се опита за избие на два метра от голлинията, но топката се отклони в собствената му мрежа.

След гола футболистите на Локомотив постепенно изравниха играта и започнаха да гледат по често към вратата на Петров. Най-чистото положение за символичните гости дойде в 27-ата минута, когато Шпишич, останал сам срещу стража на домакините не успя да го преодолее, стреляйки в аут.

Най-интересната ситуация за първите 45-минути обаче създаде главният арбитър в мача Георги Игнатов. Съдията показа втори жълт картон на Пасков в последната минута на срещата, с което си навлече гнева на футболистите на Локомотив. Руи Мигел се откъсна от защитата в бяло и Пасков го спря непозволено в гръб, а Игнатов отсъди фаул. Последваха бурни протести от играчите на гостите, но в крайна сметка реферът изгони Пасков, който бе предупреден официално за втори път. На излизане от терена футболистът на гостите се спречка с фен на „червените” като се наложи дори да се намеси полицията.

През втората част столичните „железничари” категорично надиграха домакините, но в крайна сметка така и не успяха да стигнат до гол. За цяло второ полувреме възпитаниците на Любослав Пенев успяха да застрашат само веднъж вратата на Галев.

Най-добрата възможност за Локомотив дойде след изпълнение на корнер, когато Йордан Тодоров изби коженото кълбо от самата голлиния. Камбуров пък стреля отлично от фаул, но вратарят Ивайло Петров спаси с вещина.

В даденото продължение Игнатов реши да се реваншира за червения картон на Пасков през първата част и отстрани Йордан Минев след глупави жълти картони в рамките на няколко минути.

В същото време Черно море постигна победа във варненското дерби срещу Спартак и на практика се класира за евротурнирите. Разликата между Черно море и Локомотив София вече е четири точки, а до края на надпреварата в шампионата остават два кръга.