Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев бе доволен от своя отбор след класическата победа с 3:0 срещу Сливен. Новият наставник на "армейците" не скри амбициите си за шампионската титла.

"Мисля, че играхме добре първото полувреме, по-добре и по категорично второто”, заяви Пенев. „През първото след тази добра игра просто ни липсваше гола, но стана към края и завършихме добре. Второто полувреме мисля, че бяхме по-категорични. Пропуснахме определени моменти но няма значение, важното е, че момчетата се стараха да изпълняват задачите – това е важно”.

Относно сгъстения цикъл с мачове, новият наставник на „армейците” коментира: „Знаем, че е тежко, но ще се съобразим със състоянието на футболистите. С докторите и моите помощници виждаме, как е всеки индивидуално. Всяка седмица ще наваксваме във всяка една част от подготовката”.

За решението си да пусне като титуляр младока Николай Чипев, Пенев обясни: „Исках да имам в лявата зона човек с ляв крак, в нашия отбор нямаме много левичари, което ме затруднява в някои специфични ситуации, които искам да пробвам. Момчето се справи добре”.

„Саидходжа даде много, вкара два прекрасни гола и мисля, че беше точният момент за смяната с Удоджи. Удоджи се справи прекрасно”.

„Похвала за отбора на Сливен - сериозен стегнат, много корав отбор. Първите 20 минути стоеше добре на терена. Отбор, който знае, какво търси”.

„2 мача са много малко, за да се правят анализи. Наистина това е идеален старт, но ни чакат още много мачове до края на първенството. Не искам да крия целите ни да играем в Европа, което минава през първото място. Сега не мисля за противниците ни след 5,6 мача. Сега мисля за Локомотив Пловдив, после за Спартак Варна”, допълни Пенев.