ЦСКА победи Сливен с класическото 3:0 в мач от 17-тия кръг в А група и по този начин си върна за единствената загуба в първенството, записана именно срещу Сливен през първия полусезон.

„Армейците” показаха добра игра под ръководството на новия старши треньор Любослав Пенев и след два гола на Дормушали Саидходжа и един на направилия своето завръщане Удоджи отново се доближиха на точка зад лидера Левски.

Двубоят на „Българска армия” започна в сравнително бавно темпо, като играта се водеше предимно в средата на терена. Първият удар в мача отправи Борислав Караматев в 12-тата минута, но той бе твърде слаб и неточен.

В 23-тата минута Иван Стоянов центрира в наказателното поле, където Руи Мигел изчисти неубедително. Топката попадна в Петаков, който обаче не можа да намери добре топката, която излезе в аут.

Постепенно домакините натиснаха своя съперник и в 35-тата минута стигна до страхотен шанс за гол. Чавдаров шутира слабо от аут, което доведе до контра атака на „армейците”. На два пъти Чавдаров боксира силни удари на футболисти на ЦСКА. След това пък Данчо Тодоров центрира в наказателното поле, където почти от голлинията бранител на гостите изчисти топката.

Само 3 минути по-късно ЦСКА все пак вкара първия гол в мача. След центриране от фаул, Иван Иванов стреля с глава в горната греда, топката се върна в наказателното поле, от където Саидходжа също с глава откри резултата. При попадението останаха съмнения за засада на бившия нападател на Ботев.

Второто полувреме започна отново с лек натиск на домакините, а Саидходжа в 51-вата минута можеше да вкара своя втори гол. Той бе изведен перфектно от Руи Мигел, но вместо да стреля към вратата на Сливен, опита да си изпроси дузпа след съприкосновения с Чавдаров, но реферът в този двубой Стефан Спасов остана безмълвен.

Малко след това пък влезлият като резерва Живко Генев можеше да си вкара автогол при опит да изчисти центриране на домакините.

Саидходжа все пак вкара втория си гол в срещата в 58-мата минута по подобен начин на първия. Данчо Тодоров центрира в наказателното поле, Руи Мигел стреля с глава, а Чавдаров със сетни усилия изби топката. Тя обаче попадна в Муши, който от непосредствена близост нямаше проблеми да довкара за 2:0.

В 71-вата минута Удоджи направи своето завръщане за ЦСКА, като влезе на мястото на голмайстора Саидходжа. Само 8 минути по-късно тъмнокожият футболист се отплати за доверието на Любо Пенев и по прекрасен начин оформи крайния резултат. Удоджи получи топката отляво в наказателното поле на Сливен и с мигновен удар по великолепен начин прехвърли Чавдаров.

В 83-тата минута „червените” бяха близо до четвърти гол, но Руи Мигел не можа да се възползва от грешка на Чавдаров, който в крайна сметка успя да улови топката.

След спечелените три точки ЦСКА вече има актив от 38 точки, на една зад Левски. Трите вкарани гола изкачиха „армейците” на първо място по вкарани голове от началото на сезона. Шампионите имат 32 гола срещу 30 на сметката на Левски. Сливен пък остана на 7-мо място с 24 точки.

ЦСКА: Петров, Машадо, Иванов, Котев, Минев, Чипев (66’ Тонев), Тодоров (81’ Морозс), Силва, Маркиньос, Мигел, Саидходжа (71’ Удоджи)

Сливен: Чавдаров, Ямуков, К. Стоянов, Зафиров (46’ Гинев), И. Янев (72’ Бакалов), Караматев, Миндев, Илиев, Иса, И. Стоянов, Петаков (62’ Въндев)

Съдия: Стефан Спасов

Стадион: „Българска армия”, 4000 зрители