На един километър след изхода на Благоевград в посока София, след масирана полицейска акция, в която участваха около 20 коли и 50 полицаи, бяха спрени двата автобуса с феновете на Локомотив Пловдив, отговорни за боя и погромите в Сандански.

Черно-белите привърженици пристигнаха в южния град и предизвикаха безредици, след като атакуваха с камъни и бомби агитката на ЦСКА, гледаща гостуването на шампионите срещу Вихрен и потрошиха автобуса на червените. Клубният автобус също пострада, като голяма част от стъклата му бях счупени.

След започналата около 20:30 часа акция, поетапно пловдивчаните бяха вкарани в полицейски микробуси и откарани към полицейското управлението в Благоевград, където им бе направена картотека.

Гонг научи от полицейски източник, че в следствие на масовия арест, в местната полиция не са останали белезници и са взети допълнителни такива от КАТ.

От полицията разрешиха на представителите на медиите да заснемат вече арестуваните хулигани, които са плътно наредени един до друг и закопчани с белезници. Това е последната група, като останалите вече бяха отведени в полицейското управление в Благоевград.

 

На снимките по-долу, се вижда и потрошен автомобил на полицията, който е бил на двубоя в Сандански.