Комисар Константин Титянов, директор на полицията в Благоевград обясни инцидентите в Сандански на мача Вихрен-ЦСКА. Фенове на Локо Пд отвън атакуваха с камъни и бомбички агитката на „червените” вътре на трибуните.

„В момента мои полицаи съпровождат феновете на Локомотив и имаме готовност на изхода на Благоевград, да бъдат задържани тези лица, които са хвърляли бомбички и камъни, и да бъдат съдени по закона за футболното хулиганство,” заяви комисар Титянов. „Шест човека има пострадали полицаи, ударени от камъни.”

Той обясни как е станал погромът:„Те са спрели отзад, тъй като паркингът се охранява, и от 30 метра са хвърляни камъни и бомбички. Виновните ще бъдат задържани. Това е безпрецедентно, мисля, че за първи път това се случва в България. Аз съм директор на полицията и 100% твърдя, че ще има задържани и съдени по закона за футболното хулиганство.”

„Това бе изненадващо и за нас. Имаше засилено полицейско присъствие на този мач, тъй като е от т.нар. рискови мачове. На стадиона не е имало проблеми,” завърши Титянов.