Шампионът ЦСКА се наложи над Вихрен с 2:1 като гост в последния мач за сезона в А група. Така „червените” завършиха сезона непобедени, с актив от 78 точки.

Основното обаче се случи по трибуните и извън стадиона.

Фенове на Локо Пд атакуваха привържениците ЦСКА на стадиона в Сандански, раниха по-сериозно един „червен” фен и помляха автобуса на шампионите. Цялата лява страна на возилото е на дупки, със счупени стъкла.

По информация от ГОНГ, потвърдена от полицията, два автобуса с привърженици на Локомотив Пловдив са пристигнали на стадиона в Сандански, осъществили са явно планирана атака, след което с полицейски ескорт са напуснали града.

Заради неприятните сцени, спортно-техническите щабове на двата отбора и делегата на мача обмисляха той да бъде прекратен в средата на второто полувреме. Мачът все пак се доигра, като и трите попадения паднаха именно след грозните инциденти.

ЦСКА доминираше и през първите 45 минути, като играчите на шампиона се надпреварваха да пропускат пред вратата на Шейтанов. Гъргоров, Димитров и Янчев се отличиха с шутовете си покрай рамката, докато Тихамер не реализира най-чистото положение за Вихрен.

След почивката „армейците” започнаха със сериозен натиск, преди да настане суматохата около феновете на ЦСКА. След като положението бе овладяно, гол на домакините бе отменен заради засада. Резултатът бе открит едва в 81-та минута, когато Неи бе изведен добре, пое си топката и стреля успешно. Само четири минути по-късно, след като получи добра топка в наказателното поле, Тихамер веднага стреля и изравни.

Хосе Гарсес донесе победата на ЦСКА в петата минута от даденото от рефера продължение, когато центрирана топка попадна на волето му и панамецът не сгреши.