Ген. Васил Василев, който бе делегат на вечното дерби ЦСКА – Левски (1:1), заяви че полицаите не са виновни за случилото се в Сектор Б по време на двубоя.

Длъжностното лице коментира случилото се преди феновете на ЦСКА да счупят едно от стъклата на клубния автобус на сините при напускане на стадион „Българска армия”. Той сподели, че организаторите по сигурността са се справили добре, но вандалските прояви на привържениците се дължат на тяхното възпитание.

„Нищо не мога да кажа. Бяхме взели необходимите мерки, но това е възпитание. Това е положението в българския футбол. Организаторите също се бяха потрудили, имаше 200 стюарда, опитаха се да сложат ред, но все пак …”, бе коментарът на ген. Васил Василев.

„Не мога да говоря сега, по тия въпроси за наказанията ще се произнесе Дисциплинарната комисия, но аз в доклада съм описал всичко, което се случи на трибуните.”

„Полицаите си свършиха работата. За какво да ги обвиняваме? Те си имат задължения. Видяхте 1300 души имаше тук, а 300 бяха от вътрешността на страната”, добави делегатът на мача.