Новият шампион ЦСКА победи Черноморец Бургас с 3:0 в мач от 28-мия кръг на А група. В герой за „армейците” се превърна Флорентин Петре, който направи хеттрик.

На стадион „Българска Армия” едва 4 500 души посрещнаха новите шампиони в генералната му репетиция преди вечното дерби с Левски.

Бургазлиите не можаха да повторят доброто си представяне от сряда, когато победиха Левски с 2:1.

Двубоят започна с натиск на домакините, като Гъргоров на два пъти имаше възможност да открие резултата.

Това направи румънският национал Петре в 17-тата минута. Нисичкият халф бе изведен зад защитата на Черноморец и без проблеми преодоля вратаря Стоянов за 1:0.

10 минути по-късно отново Петре удвои преднината на „червените”. Удоджи проби от ляво и почти от аутлинията центрира към Петре, който от 4 метра без проблеми отбеляза в опразнената врата.

В 33-тата минута Черноморец имаше шанс за гол. Любенов стреля от фаул и след няколко рикушета топката попадна у Николай Кръстев, но ударът на бившият национал попадна в ръцете на Илко Пиргов.

Петре можеше да оформи своя хеттрик още преди края на полувремето, след като в 42-рата минута бе изведен зад защитата и финтира вратаря Стоянов, който беше излязъл извън наказателното поле. В крайна сметка обаче Трайков достигна първи до топката и успя да избие в корнер.

Румънецът все пак вкара своя трети гол 4 минути след подновяването на играта с хубав диагонален удар.

До края двубоят се доиграваше и не се случи нищо по-интересно. Със спечелените три точки новите шампиони увеличиха преднината си пред Левски на невероятните 16 точки, след като „сините” загубиха с 0:1 дербито с Локо София.

След седмица двата български гранда се изправят един срещу друг на „Българска Армия”.