Черно море се класира на полуфинал в турнира за Купата на България, след трудна победа с 1:0 срещу Пирин Благоевград. Варненският тим изигра едно слабо първо и добро второ полувреме и след куриозен гол на защитника Станислав Стоянов продължава в борбата за трофея. Гостите от Пирин се бориха докрай, но нямаха много възможности да надделеят.

През първите 45 минути играта бе предимно равностойна, с изключение на десетина минути в първата му част. Дани Георгиев се отличи с три положения за Черно море, а от състава на гостите Метушев и Коемджиев имаха шанс да огорчат публиката на стадион „Тича”. Като цяло обаче полувремето не се отличи с особени футболни качества.

След почивката обаче домакините се събудиха и започнаха още от началото да търсят гол. В 50-та минута Алекс шутира от пряк свободен удар и топката рикошира от сглобката на вратата на Пирин. Две добри атака ни „моряците” можеха да бъдат реализирани от Гарабахтсян, но нападателят с нищо не показа, че има голмайсторски, като и двата пъти се размина за малко с топката. Логично той бе заменен от Масена Моке, което моментално оказа ефект в играта на Черно море.

Минути след появата на африканеца падна и единственото попадение в срещата. В 68-та минута след куриозна ситуация в наказателното поле на Пирин, при което вратарят Чавдаров се сблъска с Ризов и Манолов, топката достигна до Стоянов, който на празна врата нямаше проблем да я вкара в мрежата.

Хазуров и Пиетробон имаха най-сериозни шансове да изравнят до края на мача, но и в драга случая ударите им минаха покрай гредите.

Миро Манолов пък можеше да удвои преднината на Черно море, но на три пъти Чавдаров парира изстрелите му.

Домакините удържаха последния натиск на Пирин и заслужено се класираха на полуфинал в турнира за Купата на България.