ЦСКА победи без никакви проблеми с 3:1 Беласица Петрич в среща от 17-я кръг на А група. Това бе първи пролетен успех за „червените” след нулевото равенство срещу Литекс преди седмица.

С две попадения се разписа румънецът Флорентин Петре, който бе точен в 28-та и 34-та минути. Третият гол за „армейците” отбеляза Маркиньос от дузпа. Трифонов пък направи загубата почетна в 73-та, когато вкара единственото попадение за домакините.

Лидерът в българското първенство запази преднината си в класирането пред преследвачите Левски и Локомотив Сф, които също записаха победи в своите двубои от този кръг.

Гостите от София не срещнаха почти никаква съпротива от Беласица, като почти през цялото време ЦСКА демонстрира самочувствие и игра, с която показа огромното си желание да стигне до титлата в края на сезона.

Въпреки изказванията на президента на Беласица Костадин Хаджииванов преди този двубой, домакините не съумяха да намерят пролука и начин да противодействат на своя съперник. Още в началото на срещата армейците поеха инициативата и така се стигна до първото попадение. В 28-та минута Йордан Юруков центрира в наказателното поле, Неи свали на непокрития Петре, който от малкия пеналт разстреля вратаря на домакините - Христо Бахтарлиев. Само 6 минути по-късно дойде и второто попадение за ЦСКА, при това отново дело на румънеца. След отличен пас на Удоджи от центъра на терена, Петре нахлу в наказателното поле и с мощен удар направи резултата 2:0.

До края на полувремето нещата на терена не се промениха, за сметка на това на почивката президентът на тима от Петрич влезе в съблекалнята на своя отбор, за да го мотивира, но дори и това не помогна на домакините.

В 65-та минута Велинов от Беласица избута с ръце Неи в наказателното поле, а главният рефер Цветан Георгиев отсъди дузпа. Маркиньос бе точен от бялата точка за 3:0, като с това попадение откри головата си сметка за армейците.

Неистовите опити на петричани да се доберат до успеха, дадоха резултат в 73-та минута, когато Трифонов направи загубата почетна, след като се оказа най-съобразителен след изпълнение на корнер.

При този резултат завърши двубоя, като трябва да се отбележи, че Петре имаше шанс да оформи своя хеттрик през второто полувреме. Своя дебют за ЦСКА пък записа младият Александър Тонев, който влезе в самия край на мача. Велизар Димитров, чието бъдеще все още остава неясно, също се появи на терена, след като влезе като резерва на Емил Гъргоров.

Своята подкрепа за ЦСКА, освен феновете на червените, показа и президентът на армейците Александър Томов, който изгледа победата на тима от трибуните на стадиона, в компанията на Александър Гарибов.

След успеха ЦСКА запази преднината си от 8 точки пред вечния съперник – Левски, както и пред Локомотив Сф, които са с по 37 точки.